Zavod za oskrbo na domu Ljubljana vsako leto aktivno sodeluje v projektu Teden vseživljenjskega učenja (TVU). TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. S projektom opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik prevzema v svojem življenju. Poslanstvo TVU je promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik ali kot član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti.

Od 12. maja do 30. junija 2017 bomo pripravili številne brezplačne dejavnosti, več pa si poglejte v napovedniku dogodkov.

 

Sreda, 24. 5. 2017

10.00 – 11.00: Ustvarjalna delavnica »Spominjanje – ustvarjanje knjige spominov z metodami za izboljšanje pomnjenja«

Kje: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

Ustvarjalna delavnica, ki je namenjena vsem, ki želijo krepiti spomin, bo potekala v 8-ih mesečnih srečanjih, na katerih bodo udeleženci prek izkustvenih delavnic ustvarili lastno knjigo – zgodbo življenja. Vaje, ki bodo predstavljene na delavnici, imajo takojšnji in trajni učinek na spomin; sposobnost sprejemanja večjega števila novih informacij, večja pozornost, izboljšanje koncentracije, povečanje zmožnosti učenja v tretjem življenjskem obdobju ter aktivna udeležba v skrbi za preventivo proti demenci. Delavnico vodi Jasmina Lambergar, certificirana trenerka spomina. Obvezne prijave na telefonski številki 01 24 20 605 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 23. 5. 2017.

 

Torek, 6. 6. 2017

9.30 – 10.30: Delavnica »Učenje sočutja, možgani in zdravje«

Kje: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

Neštetokrat so že znanstveniki dokazali, kako so dobri, sočutni odnosi pomembni za naše zdravje. Ob tem, ko smo s sabo in drugimi sočutno povezani, postaja naše življenje polnejše. Bolj celovito in enovito doživljamo sebe in ljudi okoli nas. V možganih se vzpostavljajo nove povezave, izloča se manj stresnega hormona, ki nam sicer uničuje možganske celice. Najhujši stres za človeka je namreč ravno medosebni stres, ki se poraja v odnosih. Stres pa ne vpliva le na možgane, temveč na zdravje celega telesa. Delavnico vodi dr. Janez Sečnik, spec. zakon. in druž. terapije. Obvezne prijave na telefonski številki 01 24 20 605 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 4. 6. 2017.

 

Četrtek, 8. 6. 2017

9.30 – 11.00: Obisk gostujoče razstave Nikoli jim ni bilo bolje? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji

Kje: Muzej novejše zgodovine Slovenije, Celovška cesta 23, Ljubljana

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije si bomo ogledali gostujočo razstavo Muzeja zgodovine Jugoslavije iz Beograda z naslovom Nikoli jim ni bilo bolje? Modernizacija vsakdanjega življenja v socialistični Jugoslaviji. Ogled po razstavi vodi kustosinja Muzeja novejše zgodovine Slovenije. Obvezne prijave na telefonski številki 01 24 20 605 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 6. 6. 2017.

 

Četrtek, 15. 6. 2017

10.00 – 12.00: Medgeneracijski velnes kotiček

Kje: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

Na delavnici bomo prek vodenih dejavnosti skupaj utrjevali spomin in krepili svojo zbranost, nato pa bodo študentke višješolskega študijskega programa velnes udeležence podučile o procesu manikure in kakšni so najboljši načini za nego zdravih nohtov. Obvezne prijave na telefonski številki 01 24 20 605 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do 13. 6. 2017.

 

Na vse naše dogodke Vas prijazno vabimo in se veselimo Vaše cenjene udeležbe.

 
MOL noga strani                 zod zl                 lgbt                lj prostovoljstvo