Objavljamo napovednik dogodkov, ki jih bo v naslednjih mesecih organiziral naš zavod.

 

DAN ODPRTIH VRAT ZAVODA ZA OSKRBO NA DOMU LJUBLJANA

V maju obeležujemo 15 let obstoja Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana. Ob tej priložnosti bomo pripravili pester program za zainteresirano javnost.

- od 13. do 14. ure: kulturni program s pogostitvijo
- od 14.15 do 15. ure: predavanje »Trendi oskrbe starih ljudi« (predavateljica izr. prof. dr. Jana Mali, Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani)
- od
15. do 16. ure: Alzheimer cafe: »Prepoznavanje demence in njenih prvih znakov« (predavateljica Štefanija L. Zlobec, Spominčica)

Datum: četrtek, 4. maja 2017, od 13. do 16. ure

Kraj: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

 

BREZPLAČNI PROJEKT »RUŠČINA ZA STAREJŠE«

Pridružite se projektu »Ruščina za starejše«, kjer boste spoznali osnove ruskega jezika. Pouk bo potekal enkrat na teden, 2 pedagoški uri (90 minut), naučili pa se boste ruske abecede in številk ter kako se predstavimo, med drugim pa boste spoznali tudi rusko književnost in glasbo, njihova mesta, navade ter tradicijo.

Izvajalka: Tatiana Son

Datum: vsak ponedeljek od 11. do 12.30 ure

Kraj: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

Potrebne so predhodne prijave na telefonski številki 01 24 20 605 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

BREZPLAČNA USTVARJALNA DELAVNICA »SPOMINJANJE – USTVARJANJE KNJIGE SPOMINOV Z METODAMI ZA IZBOLJŠANJE POMNJENJA«

Vabljeni na brezplačno ustvarjalno delavnico, ki bo potekala v 8-ih mesečnih srečanjih, na katerih boste prek izkustvenih delavnic ustvarili lastno knjigo – zgodbo življenja. Vaje, ki bodo predstavljene na delavnici, imajo takojšnji in trajni učinek na spomin; sposobnost sprejemanja večjega števila novih informacij, večja pozornost, izboljšanje koncentracije, povečanje zmožnosti učenja v 3. življenjskem obdobju ter aktivna udeležba v skrbi za preventivo proti demenci.

Izvajalka: Jasmina Lambergar, certificirana trenerka spomina

Datum: sreda, 19. aprila 2017, ob 10. uri

Kraj: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana, Poljanska cesta 97, Ljubljana

Potrebne so prijave do 18. aprila 2017 na telefonski številki 01 24 20 605 ali e-naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

BREZPLAČNI PROJEKT »URBANO VRTIČKANJE Z BABICO IN DEDKOM«

V sodelovanju s projektnimi partnerji v bežigrajski soseski BS3 začenjamo z medgeneracijskim projektom »Urbano vrtičkanje z babico in dedkom«. Projekt je edinstven na področju medgeneracijskega povezovanja. Starejši meščani, uporabniki storitev ZOD Ljubljana in Dnevnega centra aktivnosti za starejše Ljubljana bodo učili predvsem mlajše meščane, uporabnike, ki so vključeni v dejavnosti Javnega zavoda Mladi zmaji in Zavoda Bob. Spoznali bodo, kako so včasih obdelovali zemljo (brez kemikalij) in si pridelali zdravo zelenjavo za vse leto, iz nje pa naredili tudi ozimnico in še kaj. Poseben poudarek bomo namenili tudi zeliščnemu vrtu, kjer bodo uporabniki spoznali najpomembnejša avtohtona zelišča in začimbnice ter se naučili, kdaj jih praviloma pobiramo in kako jih shranimo za zimo (na primer za čaje).

Nosilec projekta: Zavod za oskrbo na domu Ljubljana

Projektni partnerji: Mestna zveza upokojencev - Dnevni center aktivnosti starejših Ljubljana, Javni zavod Mladi zmaji

Predstavitev projekta: petek, 12. maja 2017, ob 9.30 uri

Kraj: Dnevni center aktivnosti za starejše, Puhova ulica 6, Ljubljana

 

BREZPLAČNE DEJAVNOSTI V SKLOPU PROJEKTA »TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2017«

Zavod za oskrbo na domu Ljubljana vsako leto aktivno sodeluje v projektu Teden vseživljenjskega učenja (TVU). TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. S projektom opozarjamo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik prevzema v svojem življenju.Poslanstvo TVU je promovirati pomen, vlogo ter možnosti učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema – kot posameznik ali kot član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti.

Od 12. maja do 30. junija 2017 bomo v ZOD Ljubljana pripravili številne brezplačne dejavnosti, točen seznam teh pa boste v maju prejeli od socialnih oskrbovalk. Vse dejavnosti bodo objavljene tudi na spletni strani www.zod-lj.si.

Na vse naše dogodke vas prijazno vabimo in se veselimo vaše udeležbe.

 
MOL noga strani                 zod zl                 lgbt                lj prostovoljstvo