Zavod za oskrbo na domu Ljubljana se je pridružil Unicefovemu projektu Punčka iz cunj. Temeljni namen projekta je zbiranje sredstev za Unicefov program cepljenja otrok proti šestim nalezljivim otroškim boleznim (davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu) v državah v razvoju.

 

Z veliko truda in ustvarjalnosti izpod rok prostovoljk in prostovoljcev po vsej Sloveniji prihajajo unikatne, ročno izdelane punčke. V projekt se vključujejo vse generacije – od otrok, ki punčke ustvarjajo v vrtcih in šolah, do starejših. Zato ima projekt pomembno vlogo tudi pri povezovanju različnih generacij. Predvsem starejšim izdelovanje punčk predstavlja zanimivo in koristno preživljanje prostega časa.

V projektu, ki bo trajal od oktobra 2016 do maja 2017, sodelujejo uporabniki in prostovoljci Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana, ki se do 2x mesečno srečajo na našem zavodu in pridno ustvarjajo nove punčke iz cunj. Junija 2017 bo v mestni hiši potekala prodajna razstava, kjer bo mogoče punčke posvojiti.

 
MOL noga strani                 zod zl                 lgbt                lj prostovoljstvo